AnasayfaKapıTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKayıt OlGiriş yap
Azerbaycan Musiqisi Kafkasin Gürleyen Sesi Dahasi... Bilgi Paylasim Adresi...www.ay-maral-can.tr.gg
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Orhan Gencebay Hatasiz Kul Olmnaz
Ptsi Eyl. 10, 2012 5:47 am tarafından AyMaRaLCaN

» Hatasız Kul Olmaz
Ptsi Eyl. 10, 2012 5:45 am tarafından AyMaRaLCaN

» Rüzgar alabildiğine hırçın ...
Ptsi Eyl. 10, 2012 5:42 am tarafından AyMaRaLCaN

» ANADOLU'DA ERMENİ ZULMÜ
Salı Nis. 24, 2012 9:11 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Elesger
Salı Nis. 24, 2012 9:05 am tarafından AyMaRaLCaN

» QURBAN ADINA
Salı Nis. 24, 2012 9:03 am tarafından AyMaRaLCaN

» Azərbaycan karikatura tarixi
Salı Nis. 24, 2012 9:02 am tarafından AyMaRaLCaN

» Azeri Mutfagi -Tursular
Salı Nis. 24, 2012 9:00 am tarafından AyMaRaLCaN

» Azerbaycan Mutfağı Özellikleri
Salı Nis. 24, 2012 8:58 am tarafından AyMaRaLCaN

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum
Istatistikler
Toplam 3 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: MaRaLCaN

Kullanıcılarımız toplam 725 mesaj attılar bunda 372 konu

Paylaş | 
 

  ....Tuzlular...

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
AyMaRaLCaN



Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

MesajKonu: ....Tuzlular...   Ptsi Ara. 20, 2010 2:32 am

Sucuklu Pizza tarifi..( çok basit) herkes yapabilir

Malzemeler:
1 kangal sucuk
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 fincan zeytinyağı



HAZIRLANIŞI :
Mayayı ılık bir bardak suda ezin.
lçine bir tatlı kaşığı şeker ilave edin.
3 bardak unu eleyerek ortasını açın.
İçerisine tuz, bir fincan zeytinyağı ve sulandırdığınız mayayı ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.

Hamuru ılık bir yerde iyice kabarana kadar bekletin.

Mayalanma işi bitince yumurtadan bıyük parçalar koparıp, merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın. Üzerine zeytinyağı sürün.
Açtığınız hamur üzerine halka halka doğranmış sucukları dizin.
Ufak doğradığınız domatesi, biberi serpiştirin.
Kaşar peyniri de rendeleyerek üzerlerine ekleyin.

Yağlanmış tepsiye koyup yarım saat kadar dinlendirin. Sonra fırında pişirip sıcak olarak servise sunun.

afiyet olsun

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://maralcan.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN



Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

MesajKonu: Geri: ....Tuzlular...   Ptsi Ara. 20, 2010 2:32 am

KOLAY) TUZLU KURABIYE

MALZEMELER

1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı sirke
1 paket kabarma tozu
1 paket margarin ve alabildiği kadar un


HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeyi kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun, daha sonra küçük kalıplarla şekillendirip üzerine yumurtanın sarısını sürüp fırına verin, kızarınca alırsınız
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://maralcan.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN



Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

MesajKonu: Geri: ....Tuzlular...   Ptsi Ara. 20, 2010 2:33 am

PEYNIRLI KURABIYE

MALZEMELER

1 adet yumurta
250 gr margarin
2.5 su bardağı un
250 gr kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı


HAZIRLANIŞI

1 adet yumurta, 250 gr margarin ve 2.5 su bardağı un ile hamur hazırlayp, iyice yoğurun, 15-20 dakika dinlendirin. Yarım parmak kalınlığında açın ve yuvarlak bir kalıpla kesin. Üzerine yumurta sansı sürün, biraz kaşar peyniri rendesi serpin ve kızgın fırında pişirin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://maralcan.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN



Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

MesajKonu: Geri: ....Tuzlular...   Ptsi Ara. 20, 2010 2:33 am

TUZLU ÇATAL

MALZEMELER

1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı
çörek otu
alabildiği kadar un


HAZIRLANIŞI

Malzemenin tamamını kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun, küçük parçacıklar kopararak silindir gibi yuvarlayıp kurdela şeklini verin üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirip fırıne sürün. 180 derece sıcaklıkta 20 dakika pişirin.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://maralcan.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN



Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

MesajKonu: Geri: ....Tuzlular...   Ptsi Ara. 20, 2010 2:34 am

MALZEMELER

4 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
3 adet domates
Tuz
Kekik
Sosis
Sucuk
Salam
Kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI

4 yufkayı üstüste koyun. Diğer yandan iki yumurta, bir çay bardağı sıvı yağ, bir çay bardağı sütü karıştırın ve yufkaların üstüne dökün. 3 domatesi rendeleyip içine biraz tuz ve kekik ilave edin. Bunu da yufkaların üstüne dökün. Sosis, sucuk ve salamı küçük küçük doğrayarak yufkaların üstüne yerleştirin ve en üstüne kaşarı rendeleyerek fırınlayın. afiyet olsun...

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://maralcan.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN



Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

MesajKonu: Geri: ....Tuzlular...   Ptsi Ara. 20, 2010 2:34 am

PIZZA

MALZEMELER

1 adet yumurta
1 çay fincanı süt
12 çorba kaşığı un
125 gr erimiş margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
kırmızı biber
kekik
tuz

üst malzemesi :

125 gr çerkez peyniri (ya da beyaz peynir)
1 adet sivri biber, doğranmış
1 adet domates, doğranmış
1 adet sosis, doğranmış
kırmızı biber
maydanoz
kekik


HAZIRLANIŞI

Una yoğurt, kabartma tozu ve tuz koyup hamur yapın. Biraz yağ eritip payreks bir kabı yağlayın. Hazırladığınız hamurdan bir parça ayırıp, kalanı payrekse döşeyin. Tüm malzemeleri doğranmış halde hamurun üzerine yayın, en üste de, kalan hamuru kafes şekline sokup örtün. Fırına vermeden önce, bir çay fincanı sütle bir yumurtayı çırpıp üzerine dökün, orta hararette 25-30 dakika kadar pişirin.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://maralcan.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN



Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

MesajKonu: Geri: ....Tuzlular...   Ptsi Ara. 20, 2010 2:35 am

PIZZA NAPOLITEN

MALZEMELER

500 gr un
75 gr margarin (1 yumurta büyüklüğünde)
15 gr maya (2 ceviz büyüklüğünde)
1 tatlı kaşığı tuz
az şeker
20 çorba kaşığı su
üzerine koymak için;
250 gr ince dilimlenmiş çerkez yada gravyer yada kaşar peyniri
domatesi için;
7 adet orta boy domates
1 diş sarımsak
1 ince kıyılmış soğan
az tuz
bir tutam kırmızı pul biber
1 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı yağ



HAZIRLANIŞI

Peynir hariç bir kabın içine bütün malzemeyi koyun ve yoğurarak özlü bir hamur elde edin. Üzerini kapatın 30-40 dakika mayalanmaya bırakın. Sonra hamuru arzu ettiğiniz büyüklükte parçalara ayırıp ve ya kesip un serperek bir merdane ile 2-3 mm kalınlığında yuvarlak açın ve fırın tepsisinde yan yana dizin. Hamurun kenarlarında yarım santim mesafe bırakarak üst kısmını önce 2 mm kalınlığında hazırladığınız domatesi, domatesin üzerine kağıttan kalın dilimlenmiş peynirleri kapatın. Üzerlerine bir adet hafif yağlanmış kağıt kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakın. Sonra hızlı fırında 15 dakika pişirip servis edin.
Domatesin yapılışı: Yağ, soğan ve sarımsağı orta ateşte 2 dakika kavurun. Domates, tuz, biber ve defneyi koyarak 15-20 dakika domates tamamen suyunu çekinceye kadar pişirip soğutun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://maralcan.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN



Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

MesajKonu: Geri: ....Tuzlular...   Ptsi Ara. 20, 2010 2:35 am

AVCı BÖREĞI

MALZEMELER

1/2 kg süt
750 gr kıyma
kırmızı biber
3 adet yumurta
kabın aldığı kadar un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 baş rendelenmiş soğan
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

Kıymayı soğanla kavurup, soğutun. Geri kalan malzemeyi karıştırıp, boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Teflon tavaya biraz yağ sürün, hazırladığınız hamuru, küçük bir kahve fincanı ile tavaya döküp, bir tarafı kızardıktan sonra alıp, parça parça kızartın. Bu parçaların her birinin içine kavurup soğuttuğunuz kıymadan bir miktar koyup, sigara böreği gibi sarın, yumurtanın beyazı ile yapışırın . Kızarttığınız tarafın içe gelmesine özen gösterin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlandıktan sonra buzdolabına kaldırın. Daha sonra üç adet yumurtayı çırpıp hazırlayın, börekleri önce galeta ununa, sonra yumurtaya bulayıp, bol yağda kızartın,

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://maralcan.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN



Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

MesajKonu: Geri: ....Tuzlular...   Ptsi Ara. 20, 2010 2:36 am

BÖRECIK

MALZEMELER

2 adet yufka
½ paket taze kaşar
1 adet haşlanmış patates
Karabiber
Kızartmak için yağ


HAZIRLANIŞI

Yufkalar sekiz parçaya bölünür. Haşlanmış, soğutulmuş patates rendelenir ve rendelenmiş peynir ile karıştırılır. Bir tutam karabiber ilave edilir. Hazırlanan bu malzeme kestiğimiz yufkaların ortasına konur ve iki taraf da kapatılarak sigara böreği gibi rulo şeklinde sarılır. Bol yağda kızartılır.

Not : Yufkanın ucu ıslatılırsa açılmaz.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://maralcan.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN



Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

MesajKonu: Geri: ....Tuzlular...   Ptsi Ara. 20, 2010 2:36 am

BÖRECIK

MALZEMELER

2 adet yufka
½ paket taze kaşar
1 adet haşlanmış patates
Karabiber
Kızartmak için yağ


HAZIRLANIŞI

Yufkalar sekiz parçaya bölünür. Haşlanmış, soğutulmuş patates rendelenir ve rendelenmiş peynir ile karıştırılır. Bir tutam karabiber ilave edilir. Hazırlanan bu malzeme kestiğimiz yufkaların ortasına konur ve iki taraf da kapatılarak sigara böreği gibi rulo şeklinde sarılır. Bol yağda kızartılır.

Not : Yufkanın ucu ıslatılırsa açılmaz.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://maralcan.yetkin-forum.com
Sponsored content




MesajKonu: Geri: ....Tuzlular...   Bugün 1:57 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
....Tuzlular...
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Yemek ve Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: