Istatistikler | Toplam 3 kayıtlı kullanıcımız var Son kaydolan kullanıcımız: MaRaLCaN
Kullanıcılarımız toplam 725 mesaj attılar bunda 372 konu
|
| | ....Tuzlular... | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
AyMaRaLCaN
Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10
| Konu: ....Tuzlular... Ptsi Ara. 20, 2010 2:32 am | |
| Sucuklu Pizza tarifi..( çok basit) herkes yapabilir
Malzemeler: 1 kangal sucuk 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 3 adet orta boy domates 2 adet sivri biber 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 fincan zeytinyağı
HAZIRLANIŞI : Mayayı ılık bir bardak suda ezin. lçine bir tatlı kaşığı şeker ilave edin. 3 bardak unu eleyerek ortasını açın. İçerisine tuz, bir fincan zeytinyağı ve sulandırdığınız mayayı ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Hamuru ılık bir yerde iyice kabarana kadar bekletin.
Mayalanma işi bitince yumurtadan bıyük parçalar koparıp, merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın. Üzerine zeytinyağı sürün. Açtığınız hamur üzerine halka halka doğranmış sucukları dizin. Ufak doğradığınız domatesi, biberi serpiştirin. Kaşar peyniri de rendeleyerek üzerlerine ekleyin.
Yağlanmış tepsiye koyup yarım saat kadar dinlendirin. Sonra fırında pişirip sıcak olarak servise sunun.
afiyet olsun
| |
| | | AyMaRaLCaN
Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10
| Konu: Geri: ....Tuzlular... Ptsi Ara. 20, 2010 2:32 am | |
| KOLAY) TUZLU KURABIYE
MALZEMELER
1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay bardağı sirke 1 paket kabarma tozu 1 paket margarin ve alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun, daha sonra küçük kalıplarla şekillendirip üzerine yumurtanın sarısını sürüp fırına verin, kızarınca alırsınız | |
| | | AyMaRaLCaN
Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10
| Konu: Geri: ....Tuzlular... Ptsi Ara. 20, 2010 2:33 am | |
| PEYNIRLI KURABIYE
MALZEMELER
1 adet yumurta 250 gr margarin 2.5 su bardağı un 250 gr kaşar peyniri 1 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
1 adet yumurta, 250 gr margarin ve 2.5 su bardağı un ile hamur hazırlayp, iyice yoğurun, 15-20 dakika dinlendirin. Yarım parmak kalınlığında açın ve yuvarlak bir kalıpla kesin. Üzerine yumurta sansı sürün, biraz kaşar peyniri rendesi serpin ve kızgın fırında pişirin | |
| | | AyMaRaLCaN
Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10
| Konu: Geri: ....Tuzlular... Ptsi Ara. 20, 2010 2:33 am | |
| TUZLU ÇATAL
MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı şeker 2 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 200 gr margarin 1 tatlı kaşığı mahlep 1 paket kabartma tozu 1 yumurta sarısı çörek otu alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI
Malzemenin tamamını kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun, küçük parçacıklar kopararak silindir gibi yuvarlayıp kurdela şeklini verin üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirip fırıne sürün. 180 derece sıcaklıkta 20 dakika pişirin.
| |
| | | AyMaRaLCaN
Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10
| Konu: Geri: ....Tuzlular... Ptsi Ara. 20, 2010 2:34 am | |
| MALZEMELER
4 adet yufka 2 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 3 adet domates Tuz Kekik Sosis Sucuk Salam Kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
4 yufkayı üstüste koyun. Diğer yandan iki yumurta, bir çay bardağı sıvı yağ, bir çay bardağı sütü karıştırın ve yufkaların üstüne dökün. 3 domatesi rendeleyip içine biraz tuz ve kekik ilave edin. Bunu da yufkaların üstüne dökün. Sosis, sucuk ve salamı küçük küçük doğrayarak yufkaların üstüne yerleştirin ve en üstüne kaşarı rendeleyerek fırınlayın. afiyet olsun...
| |
| | | AyMaRaLCaN
Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10
| Konu: Geri: ....Tuzlular... Ptsi Ara. 20, 2010 2:34 am | |
| PIZZA
MALZEMELER
1 adet yumurta 1 çay fincanı süt 12 çorba kaşığı un 125 gr erimiş margarin 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı kabartma tozu kırmızı biber kekik tuz
üst malzemesi :
125 gr çerkez peyniri (ya da beyaz peynir) 1 adet sivri biber, doğranmış 1 adet domates, doğranmış 1 adet sosis, doğranmış kırmızı biber maydanoz kekik
HAZIRLANIŞI
Una yoğurt, kabartma tozu ve tuz koyup hamur yapın. Biraz yağ eritip payreks bir kabı yağlayın. Hazırladığınız hamurdan bir parça ayırıp, kalanı payrekse döşeyin. Tüm malzemeleri doğranmış halde hamurun üzerine yayın, en üste de, kalan hamuru kafes şekline sokup örtün. Fırına vermeden önce, bir çay fincanı sütle bir yumurtayı çırpıp üzerine dökün, orta hararette 25-30 dakika kadar pişirin.
| |
| | | AyMaRaLCaN
Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10
| Konu: Geri: ....Tuzlular... Ptsi Ara. 20, 2010 2:35 am | |
| PIZZA NAPOLITEN
MALZEMELER
500 gr un 75 gr margarin (1 yumurta büyüklüğünde) 15 gr maya (2 ceviz büyüklüğünde) 1 tatlı kaşığı tuz az şeker 20 çorba kaşığı su üzerine koymak için; 250 gr ince dilimlenmiş çerkez yada gravyer yada kaşar peyniri domatesi için; 7 adet orta boy domates 1 diş sarımsak 1 ince kıyılmış soğan az tuz bir tutam kırmızı pul biber 1 adet defne yaprağı 1 çorba kaşığı yağ
HAZIRLANIŞI
Peynir hariç bir kabın içine bütün malzemeyi koyun ve yoğurarak özlü bir hamur elde edin. Üzerini kapatın 30-40 dakika mayalanmaya bırakın. Sonra hamuru arzu ettiğiniz büyüklükte parçalara ayırıp ve ya kesip un serperek bir merdane ile 2-3 mm kalınlığında yuvarlak açın ve fırın tepsisinde yan yana dizin. Hamurun kenarlarında yarım santim mesafe bırakarak üst kısmını önce 2 mm kalınlığında hazırladığınız domatesi, domatesin üzerine kağıttan kalın dilimlenmiş peynirleri kapatın. Üzerlerine bir adet hafif yağlanmış kağıt kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakın. Sonra hızlı fırında 15 dakika pişirip servis edin. Domatesin yapılışı: Yağ, soğan ve sarımsağı orta ateşte 2 dakika kavurun. Domates, tuz, biber ve defneyi koyarak 15-20 dakika domates tamamen suyunu çekinceye kadar pişirip soğutun. | |
| | | AyMaRaLCaN
Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10
| Konu: Geri: ....Tuzlular... Ptsi Ara. 20, 2010 2:35 am | |
| AVCı BÖREĞI
MALZEMELER
1/2 kg süt 750 gr kıyma kırmızı biber 3 adet yumurta kabın aldığı kadar un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 baş rendelenmiş soğan tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kıymayı soğanla kavurup, soğutun. Geri kalan malzemeyi karıştırıp, boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Teflon tavaya biraz yağ sürün, hazırladığınız hamuru, küçük bir kahve fincanı ile tavaya döküp, bir tarafı kızardıktan sonra alıp, parça parça kızartın. Bu parçaların her birinin içine kavurup soğuttuğunuz kıymadan bir miktar koyup, sigara böreği gibi sarın, yumurtanın beyazı ile yapışırın . Kızarttığınız tarafın içe gelmesine özen gösterin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlandıktan sonra buzdolabına kaldırın. Daha sonra üç adet yumurtayı çırpıp hazırlayın, börekleri önce galeta ununa, sonra yumurtaya bulayıp, bol yağda kızartın,
| |
| | | AyMaRaLCaN
Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10
| Konu: Geri: ....Tuzlular... Ptsi Ara. 20, 2010 2:36 am | |
| BÖRECIK
MALZEMELER
2 adet yufka ½ paket taze kaşar 1 adet haşlanmış patates Karabiber Kızartmak için yağ
HAZIRLANIŞI
Yufkalar sekiz parçaya bölünür. Haşlanmış, soğutulmuş patates rendelenir ve rendelenmiş peynir ile karıştırılır. Bir tutam karabiber ilave edilir. Hazırlanan bu malzeme kestiğimiz yufkaların ortasına konur ve iki taraf da kapatılarak sigara böreği gibi rulo şeklinde sarılır. Bol yağda kızartılır.
Not : Yufkanın ucu ıslatılırsa açılmaz.
| |
| | | AyMaRaLCaN
Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10
| Konu: Geri: ....Tuzlular... Ptsi Ara. 20, 2010 2:36 am | |
| BÖRECIK
MALZEMELER
2 adet yufka ½ paket taze kaşar 1 adet haşlanmış patates Karabiber Kızartmak için yağ
HAZIRLANIŞI
Yufkalar sekiz parçaya bölünür. Haşlanmış, soğutulmuş patates rendelenir ve rendelenmiş peynir ile karıştırılır. Bir tutam karabiber ilave edilir. Hazırlanan bu malzeme kestiğimiz yufkaların ortasına konur ve iki taraf da kapatılarak sigara böreği gibi rulo şeklinde sarılır. Bol yağda kızartılır.
Not : Yufkanın ucu ıslatılırsa açılmaz.
| |
| | | | ....Tuzlular... | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |