Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Azerbaycan Musiqisi Kafkasin Gürleyen Sesi Dahasi... Bilgi Paylasim Adresi...www.ay-maral-can.tr.gg
Similar topics
    Arama
     
     

    Sonuç :
     
    Rechercher çıkıntı araştırma
    En son konular
    » Orhan Gencebay Hatasiz Kul Olmnaz
     Et ve kebab çeşitleri tarifler Icon_minitimePtsi Eyl. 10, 2012 5:47 am tarafından AyMaRaLCaN

    » Hatasız Kul Olmaz
     Et ve kebab çeşitleri tarifler Icon_minitimePtsi Eyl. 10, 2012 5:45 am tarafından AyMaRaLCaN

    » Rüzgar alabildiğine hırçın ...
     Et ve kebab çeşitleri tarifler Icon_minitimePtsi Eyl. 10, 2012 5:42 am tarafından AyMaRaLCaN

    » ANADOLU'DA ERMENİ ZULMÜ
     Et ve kebab çeşitleri tarifler Icon_minitimeSalı Nis. 24, 2012 9:11 am tarafından AyMaRaLCaN

    » Aşık Elesger
     Et ve kebab çeşitleri tarifler Icon_minitimeSalı Nis. 24, 2012 9:05 am tarafından AyMaRaLCaN

    » QURBAN ADINA
     Et ve kebab çeşitleri tarifler Icon_minitimeSalı Nis. 24, 2012 9:03 am tarafından AyMaRaLCaN

    » Azərbaycan karikatura tarixi
     Et ve kebab çeşitleri tarifler Icon_minitimeSalı Nis. 24, 2012 9:02 am tarafından AyMaRaLCaN

    » Azeri Mutfagi -Tursular
     Et ve kebab çeşitleri tarifler Icon_minitimeSalı Nis. 24, 2012 9:00 am tarafından AyMaRaLCaN

    » Azerbaycan Mutfağı Özellikleri
     Et ve kebab çeşitleri tarifler Icon_minitimeSalı Nis. 24, 2012 8:58 am tarafından AyMaRaLCaN

    Tarıyıcı
     Kapı
     Indeks
     Üye Listesi
     Profil
     SSS
     Arama
    Forum
    Ortaklar
    bedava forum
    Istatistikler
    Toplam 3 kayıtlı kullanıcımız var
    Son kaydolan kullanıcımız: MaRaLCaN

    Kullanıcılarımız toplam 725 mesaj attılar bunda 372 konu

     

      Et ve kebab çeşitleri tarifler

    Aşağa gitmek 
    YazarMesaj
    AyMaRaLCaN

    AyMaRaLCaN


    Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

     Et ve kebab çeşitleri tarifler Empty
    MesajKonu: Et ve kebab çeşitleri tarifler    Et ve kebab çeşitleri tarifler Icon_minitimePtsi Ara. 20, 2010 2:27 am

    Acı Soslu Sığır Bonfile

    Malzemeler:
    - 4 dilim sığır filetosu
    - 2 diş sarımsak
    - 100 gr yeşil zeytin
    - 1/2 acı kırmızı biber
    - 1 adet doğranmış domates
    - 1/2 su bardağı kırmızı şarap
    - zeytinyağı
    - tuz

    Hazırlanışı:

    Tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağını alın ve sarımsağı kavurun. Eti ekleyip, yüksek ateşte arkalı önlü altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Sonra etleri çıkartın ve aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri,domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyup yüksek ateşte 2 dakika kadar pişirin. Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin. Eti yeniden tavaya koyun ve çok az tuz ilave edip bir dakika kadar pişirin. Filetoları sıcak servis tabağına koyun. Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve servis yapın.





    Adana Kebap

    Malzemeler:
    - 500 gr yağsız kıyma
    - 100 gr kuyruk yağı, çok ince kıyılmış
    - 1 adet kırmızı biber, çok ince kıyılmış
    - 1 demet maydanoz, çok ince kıyılmış
    - 1 pul biber, tuz

    Hazırlanışı:

    Bütün malzemeleri çukur bir kabın içinde yoğurun. Büyükçe bir parça alıp, şişe geçirin. Avucunuzla sıkarak 15 cm uzunluğunda ve 4 cm genişliğinde köfteler yapın. Izgarada pişirin. Birkaç domates ve yeşil biber de barbeküde köftelerin yanında pişirin. Köfteleri pide üzerine koyun. Domates ve biber ile birlikte servis yapın.
    Not:
    Köfteyi pişirmeden önce bir akşam buzdolabında tutarsanız daha lezzetli olur........Alinti
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
    https://maralcan.yetkin-forum.com
    AyMaRaLCaN

    AyMaRaLCaN


    Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

     Et ve kebab çeşitleri tarifler Empty
    MesajKonu: Geri: Et ve kebab çeşitleri tarifler    Et ve kebab çeşitleri tarifler Icon_minitimePtsi Ara. 20, 2010 2:28 am

    Kagitta Hasan Pasa

    Malzemeler:

    1200 gr kuzu veya koyun eti
    2 Adet domates
    3 Adet havuç
    1 Sap kereviz
    5 Adet patates
    1 Adet soğan
    2 Tatlı kaşığı kekik
    1 Çorba kaşığı margarin
    8 Adet Yağlı kağıt
    Karabiber, Tuz


    Yapilisi:

    Domatesin kabuklarını soyup, küçük parçalara doğrayın. Soğanı rendeleyin. Maydanozla kereviz yapraklarını temizleyip yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Havuçların dışlarını kazıyın, kabukları soyulmuş patateslerle birlikte ufak parçalara doğrayın. Eti de kuşbaşı doğrayın.

    Bir tavaya margarin ile rendelenmiş soğan ve kesilmiş etleri koyarak karıştırarak kavurun. Etler kavrulunca bunları yağlı kağıtların ortalarına yerleştirin. Sebzeleri de üstlerine serpiştirin. Tuzunu, biberini ve kekiğini de serptikten sonra her yağlı kağıdın uçlarını paket yapar gibi birleştirerek iyice kapayın.

    Kağıt paketleri bir tepsiye yerleştirdikten sonra orta sıcaklıkta bir fırına koyun. Fırının ısısını hafifletin ve kebapları fırında 2 saat pişirin. Kebaplar pişince bunları kağıtlarıyla servis tabağına yerleştirip servis yapin.



    Tas Kebabi

    Malzemeler:

    1 kg kuşbaşı koyun eti
    2 Çorba kaşığı margarin
    3 Orta boy soğan
    2 Orta boy domates veya 1,5 Çorba kaşığı tuzsuz domates salçası
    Tuz


    Yapilisi:

    Soğanları zar şeklinde doğrayın. Eğer domates kullanacaksanız, kabuklarını soyup bir kaba rendeleyin.

    Bir tencereye margarin koyarak kızdırın ve kuşbaşı kesilmiş koyun eti ilave ederek etlerin her tarafları nar gibi oluncaya kadar kızartın.

    Etleri bir delikli kepçe ile tabağa alıp tenceredeki yağa soğanları da katarak pembemsi bir renk alıncaya kadar kavurun. Tencereye rendelenmiş domates veya tuzsuz domates salçası ile tuz ilave edin. Etleri tekrar tencereye koyun, üzerine iki bardak su ilave edin ve pişmeye bırakın.

    Suyunu çektikçe 1-2 bardak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşak bir hal alıncaya kadar yaklaşık 2 saat pişirip servis yapın.




    Kuzu Kapama


    Malzemeler:

    6 Adet kemikli kuzu koldan parça
    2 Çorba kaşığı margarin
    1 Adet marul
    1 Demet maydanoz
    1 Demet dereotu
    10 Adet yeşil soğan
    Tuz, Karabiber


    Yapilisi:

    Kuzu etlerini tencereye tek sıra olarak dizin. 2 kaşık yağı atın. Kıyılmış maydanoz, dereotu ve 4 cm boyunda kesilmiş yeşil soğanları ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip hepsini karıştırın. Etlerin üzerlerini marul yapraklarıyla iyice kapatın. Kısık ateşte 90 dakika pişirin.

    *İsteğe bağlı olarak kemiksiz parça et kullanılabilir.




    Çoban Kavurma

    Malzemeler:

    500 gr kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
    2 Çorba kaşığı margarin
    2 Adet yeşil biber
    1 Adet kırmızı biber
    15 Adet arpa soğan
    15 Adet yeşil soğan
    Tuz, Karabiber, Kekik


    Yapilisi:

    Yağı tencerede eritin.
    Etleri, soğanla birlikte suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
    Tuz ve karabiberi ekleyin. Doğradığınız yeşil soğanı, kırmızı ve yeşil biberleri ilave edin, karıştırın. 10 dakika kavurun. Kekiği attıktan sonra yemeği ateşten alın. Sıcak sıcak servis yapın.



    Fırında Sebzeli Kuzu Budu

    Malzemeler:

    1 kg. kuzu budu
    2 çorba kaşigi margarin
    5 su bardağı su
    2 adet orta boy havuç
    2 adet orta boy patates
    4 adet arpacık soğan
    1 baş sarımısak
    1 kg. brüksel lahana
    12 adet mantar
    3 adet kereviz yaprağı
    Tuz, nane, karabiber

    Sos için:

    2 çorba kaşığı salça
    1 çorba kaşığı yoğurt
    1 çorba kaşığı margarin



    Yapilisi:

    Kuzu budunu temizleyin. İnce bir bıçakla budun üzerinde açacağınız minik deliklere soyulmuş sarımısak dişlerini ve karabiberleri yerleştirin. Derin bir tencereye 5 bardak su koyun. Kuzu budunu ve soyulmuş sebzeleri ekleyin. Et yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatın. Sebzeler hafifçe yumuşayınca teker teker süzerek kenara alın. ( Lahana ve patatesler havuçlardan önce pişer. Bunun için sık sık kontrol edilmeli.)

    Pişen budu fırın tepsisine yerleştirin. Yoğurt, yağ ve salçayı bir kapta beraberce karıştırın. Karışımı budun üzerine sürün. Etrafına lahana dışındaki sebzeleri dizin. Tencerede kalan suyu süzerek tepsiye aktarın. Eti orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Sebzelerin her iki tarafının da kızarması için ara sıra çevirin. Kızaran kuzu budunu servis tepsisine alin. Mantarları hafif yumuşak olan lahanalarla beraber iki kaşık margarinle bir tavada 5 dakika kavurun. Kavrulan lahana ve mantarları et etrafına dizerek servise sunun.


    Hindi Güvec



    Malzemeler:

    4 adet küçük güveç
    500 gr. hindi gögüs
    1 adet orta boy sogan
    3 dis sarimsak
    4 adet orta boy küp dogranmis patates
    1 paket ( 200 ml. ) krema
    3 yemek kasigi soya sosu
    tuz, kekik, karabiber


    Yapilisi:

    Hindi gögüsleri küp küp dograyin ve soganlari piyazlik dograyip patateslerle birlikte bir kapta karistirin. Geri kalan tüm malzemeyi ilave edip agzini bir torba ile kapatip buzdolabinda 2 saat dinlendirin. Dinlenen bu karisimi esit miktarda küçük güveçlere pay edip 200 dereceli firinda pisirin.




    kolay döner...


    Malzemeler:

    -4 parca dövülmüş biftek
    -250 gr kiyma
    -1 adet sogan
    -1,5 tatli kasıgi tuz
    -1 tatli kasigi kimyon
    -1 tatli kasigi karabiber
    -tereyagi - sivi yag (kizartmak icin)


    Yapılısi:
    Önce kiymanın içine sogani rendeleyin ,tuzun yarisini, kimyonu, karabiberi koyup yogurun.
    Sonra biftekleri tuzun diyer yarisi ile tuzlayin ve yanyana siralayin(bir kare olacak şekilde)üzerine yogurmuş oldugunuz kiymayi ince bir sekilde yayin ve rulo yapin yagli veya aliminyum kagıda sarip buzlukta dondurun. Yapacaginiz zaman 5 dakika öncesinden çikarıp keskin bir biçakla ince olarak kesin(döner eti gibi küçük parçalar halinde).
    tavaya tereyagını alin içerisine kesilmiş etleri atin harli ateşte pişirin.

    AFIYET OLSUN

    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
    https://maralcan.yetkin-forum.com
    AyMaRaLCaN

    AyMaRaLCaN


    Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

     Et ve kebab çeşitleri tarifler Empty
    MesajKonu: Geri: Et ve kebab çeşitleri tarifler    Et ve kebab çeşitleri tarifler Icon_minitimePtsi Ara. 20, 2010 2:28 am

    Oruk kebabı

    KAÇ KİŞİLİK: 4-6
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk
    PİŞME SÜRESİ: 30 dk

    Malzemeler:

    700 gr orta yağlı kıyma

    500 gr köftelik simit (ince bulgur)

    3 diş sarımsak

    1 orta boy soğan

    2 pide

    Tuz, kuru nane, karabiber

    Hazırlanışı:
    * Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Simiti tepsiye alıp üzerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin. Kıyma, soğan ve sarımsağı simite ekleyip iyice yoğurun. Bulgur yumuşayınca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yoğurun. Fırını ızgara konumuna alın.

    * Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şişlere geçirin. Elle düzelterek her tarafının eşit olmasını sağlayın. Izgarada çevirerek pişirin.

    * Pideyi küçük küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerine kebapları yerleştirin. Soğan, domates ve biberle sıcak olarak servis yapın.

    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
    https://maralcan.yetkin-forum.com
    AyMaRaLCaN

    AyMaRaLCaN


    Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

     Et ve kebab çeşitleri tarifler Empty
    MesajKonu: Geri: Et ve kebab çeşitleri tarifler    Et ve kebab çeşitleri tarifler Icon_minitimePtsi Ara. 20, 2010 2:29 am

    Yoğurtlu Alinazik


    KAÇ KİŞİLİK:
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk
    PİŞME SÜRESİ: 15 dk

    Malzemeler:

    750 gr orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma

    4 orta boy patlıcan

    1 soğan

    15 gr sadeyağ

    3 sivribiber

    1 arnavutbiberi

    4-5 diş sarımsak

    500 gr yoğurt

    4-5 dal maydanoz

    Tuz, kırmızıpulbiber

    Hazırlanışı:
    * Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın. Maydanozu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün.

    * Bir tavada sadeyağı eritip kıymayı hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ekleyip karıştırın ve tavayı ocaktan alın. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın. Patlıcanı servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp kıymayı ilave edin. Kırmızı pulbiber serpin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapIN
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
    https://maralcan.yetkin-forum.com
    AyMaRaLCaN

    AyMaRaLCaN


    Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

     Et ve kebab çeşitleri tarifler Empty
    MesajKonu: Geri: Et ve kebab çeşitleri tarifler    Et ve kebab çeşitleri tarifler Icon_minitimePtsi Ara. 20, 2010 2:29 am

    Ekşili yahni

    KAÇ KİŞİLİK: 6-8
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
    PİŞME SÜRESİ: 75 dk

    Malzemeler:

    1 kg yağsız kemikli et

    1 su bardağı nohut

    1 çorba kaşığı domates salçası

    3-4 domates

    1 çay bardağı pirinç

    2 çorba kaşığı nar ekşisi

    Tuz

    Köfte için:
    Yarım kg yağsız kıyma

    2 soğan

    3.5 su bardağı simit

    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:
    * Köfte için; soğanları soyup kıyın. Kıymaya soğan, simit, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Köfteleri hafif tuzlu kaynar suda haşlayıp süzgece alın. Pirinci yıkayıp süzün. Domatesleri rendeleyip suyunu çıkarın.

    * Kemikli eti tencereye alıp üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Nohudu ilave edip pişirin. Üzerinde biriken köpükleri kevgirle alın. Nohut ve et pişince pirinç, nar ekşisi, tuz, salça ve domates suyunu ekleyip 15 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan alın.

    * Servis tabaklarına önce köfteleri sonra etli yahniyi paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.

    Öneri
    Ekşili yahni yazın bol domates suyuyla hazırlanıyor. Ancak kışın domates yerine salça miktarını artırıyorlar
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
    https://maralcan.yetkin-forum.com
    AyMaRaLCaN

    AyMaRaLCaN


    Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

     Et ve kebab çeşitleri tarifler Empty
    MesajKonu: Geri: Et ve kebab çeşitleri tarifler    Et ve kebab çeşitleri tarifler Icon_minitimePtsi Ara. 20, 2010 2:30 am

    Gendeme

    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 45 dk

    Malzemeler:


    500 gr kemikli kuzu eti

    1 su bardağı haşlanmış dövme (buğday)

    2-3 soğan

    2 çorba kaşığı sıvıyağ

    3 domates

    3 sivribiber

    2 su bardağı su

    Tuz

    Hazırlanışı:

    * Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.

    * Eti tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Sıvıyağ ve soğanı ekleyip birlikte kavurun. Haşlanmış dövme, su ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
    https://maralcan.yetkin-forum.com
    AyMaRaLCaN

    AyMaRaLCaN


    Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

     Et ve kebab çeşitleri tarifler Empty
    MesajKonu: Geri: Et ve kebab çeşitleri tarifler    Et ve kebab çeşitleri tarifler Icon_minitimePtsi Ara. 20, 2010 2:30 am

    Yeşil biberli mantarlı dana strogonof (4-6 kişilik)

    Malzemeler:

    500 gr. dana strogonof

    400 gr mantar

    5-6 adet tatlı yeşil biber

    1 orta boy soğan

    Zeytinyağı

    Tuz

    HAZIRLANIŞI :

    Küp soğan pembeleşene kadar zeytinyağında sotelenir. Mantarlar her biri dörde bölünecek ve küp olacak şekilde doğranır. (Biraz büyük kalmaları tercihtir) Yeşil biberlerde halka şeklinde kesildikten sonra mantarlarla beraber soğanın üzerine eklenirler. Kapağı kapalı bir biçimde iyice pişene kadar kalırlar. Bir yandan da tercihen düdüklü tencerede dana strogonoflar iyice yumuşayıncaya kadar pişer. Etler iyice piştikten sonra, sebze karışımının üstüne eklenir. Sıcak servis yapılır.

    Afiyet olsun.


    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
    https://maralcan.yetkin-forum.com
    AyMaRaLCaN

    AyMaRaLCaN


    Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

     Et ve kebab çeşitleri tarifler Empty
    MesajKonu: Geri: Et ve kebab çeşitleri tarifler    Et ve kebab çeşitleri tarifler Icon_minitimePtsi Ara. 20, 2010 2:31 am

    Turnedo Bearnez Soslu (5 Kişilik)

    Malzemeler:

    5 x 125 g bonfile
    3.5 çorba kaşığı margarin
    1/2 çay kaşığı tuz
    taze çekilmiş karabiber
    1 1/2 su bardağı Bearnez sos

    HAZIRLANIŞI :

    Bonfileleri bir beze sarıp kesilmiş olan yüzlerinden biri alta gelecek biçimde tezgaha koyup hafifçe dövün.

    Margarini bir tavada eritin. Bonfilelerin her iki yüzeyini de tuzlayıp, biberleyi tavaya koyup, birkez alt üst ederek her iki yüzleri de 3'er dakika, etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadar, pişirin. Fazla pişmiş istiyorsanız, etleri daha uzun süre pişirebilirsiniz.

    Bonfileleri fazla yağlarını süzdürerek, önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp yanında Bearnez sos ve dilediğiniz garnitürle sıcak olarak servis yapın.
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
    https://maralcan.yetkin-forum.com
     
    Et ve kebab çeşitleri tarifler
    Sayfa başına dön 
    1 sayfadaki 1 sayfası
     Similar topics
    -
    »  PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ

    Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
     :: Yemek ve Tatlı Tarifleri-
    Buraya geçin: