AnasayfaKapıTakvimGaleriSSSAramaÜye ListesiKayıt OlGiriş yap
Azerbaycan Musiqisi Kafkasin Gürleyen Sesi Dahasi... Bilgi Paylasim Adresi...www.ay-maral-can.tr.gg
Similar topics
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Orhan Gencebay Hatasiz Kul Olmnaz
Ptsi Eyl. 10, 2012 5:47 am tarafından AyMaRaLCaN

» Hatasız Kul Olmaz
Ptsi Eyl. 10, 2012 5:45 am tarafından AyMaRaLCaN

» Rüzgar alabildiğine hırçın ...
Ptsi Eyl. 10, 2012 5:42 am tarafından AyMaRaLCaN

» ANADOLU'DA ERMENİ ZULMÜ
Salı Nis. 24, 2012 9:11 am tarafından AyMaRaLCaN

» Aşık Elesger
Salı Nis. 24, 2012 9:05 am tarafından AyMaRaLCaN

» QURBAN ADINA
Salı Nis. 24, 2012 9:03 am tarafından AyMaRaLCaN

» Azərbaycan karikatura tarixi
Salı Nis. 24, 2012 9:02 am tarafından AyMaRaLCaN

» Azeri Mutfagi -Tursular
Salı Nis. 24, 2012 9:00 am tarafından AyMaRaLCaN

» Azerbaycan Mutfağı Özellikleri
Salı Nis. 24, 2012 8:58 am tarafından AyMaRaLCaN

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum
Istatistikler
Toplam 3 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: MaRaLCaN

Kullanıcılarımız toplam 725 mesaj attılar bunda 372 konu

Paylaş | 
 

  PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
AyMaRaLCaN

avatar

Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

MesajKonu: PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ   Ptsi Ara. 20, 2010 2:25 am

Acem Pilavı

Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 500gr kuşbaşı et
- 3 su bardağı et suyu ya da sade su
- 2 orta boy soğan
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı çamfıstığı
- 4 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- yarım tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil
- tuz

Hazırlanışı:

Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin, sonra iyice yıkayın ve
suyunu süzün. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin. Şişmeleri için
yarım saat ılık suda bekletin. Soğanları ufak ufak yemeklik doğrayın.
Geniş bir tencerede önce yağın yarısını eritin ve etleri kavurmaya
başlayın. Et, suyunu salıp tekrar çekince soğanları ekleyin, hafif
tuzlayın ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye bir bardak
sıcak su ekleyin. Etler ve soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar, arada
bir suyunu kontrol ederek kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Etler
pişince tencereden alın, fazla suyunu süzün ve pilavı pişireceğiniz,
yayvan bir tencereye aktarın. Kuş üzümü, çamfıstığını, tarçın ve
karanfilleri ekleyin, etlerle iyice karıştırın. Yıkanmış pirinçleri
etlerin üstüne dökün ve hiç karıştırmayın, et ve pirinç ayrı tabakalar
halinde kalsın. 3 su bardağı suyu kaynatın, biraz tuzla kalan yağı
ekleyip tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve önce orta sonra
kısık ateşte, pirinçler suyunu çekinceye kadar 10-15 dakika pişirin.
Pilavı ateşten alın, ağzını bezle örtün, kapağını kapatıp demlenmeye
bırakın. Demlendikten sonra düz bir tabağa tencereyi ters çevirip acem
pilavını alın ve servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://maralcan.yetkin-forum.com
AyMaRaLCaN

avatar

Mesaj Sayısı : 734 Rep Puani : 0 Kayıt tarihi : 26/10/10

MesajKonu: Geri: PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ   Ptsi Ara. 20, 2010 2:26 am

Ali Paşa Pilavı

Malzemeler:

- 1 kg yağsız kuşbaşı dana eti
- 100 gr tereyağı ya da margarin
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 kg konserve bezelye
- 4 su bardağı pirinç
- 5 su bardağı su
- 2 adet soğan

Hazırlanışı:

Dört su bardağı pirinci sıcak su ile haşlayın. İki adet orta boy soğan,
iki kaşık yağ ve tuz ile rengi sararıncaya kadar kavurup, yıkadığınız
kuşbaşı etleri katın, beraberce karıştırın. Otuz dakika kadar buhar
çıkarmayan bir tencerede hafif ateşte pişirin. Bu malzemeyi, geniş
tabanlı bir pilav tenceresine boşaltın, üzerine bezelyeleri ilave
edin.Bezelyelerin de üstüne ince bir tabaka havuç rendesi ve bir tatlı
kaşığı kimyon serpin. Daha sonra bunların üzerine haşlanmış pirinci
düzgün bir şekilde, eşit dağılacak biçimde döküp, 5 su bardağı kaynar
suyu ve yağın kalan kısmını ağır ağır döküp, ağır ateşte yirmi dakika
kadar, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Ateşten alıp on dakika kadar
dinlendirin. Tencereden daha genis bir tepsinin içine dikkatlice ters
çevirip pilavı boşaltın ,servis yapın.




Patlıcanlı Pilav

Malzemeler:

- 360 gram koyun eti (kemikli)
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 2 küçük boy patlıcan
- 7 yemek kaşığı Sıvı yağ
- 2 orta boy soğan
- 4 yemek kaşığı margarin
- 1 büyük boy domates
- 2 tatlı kaşığı kara biber
- 3,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağından biraz fazla pirinç

Hazırlanışı:

Eti altı parçaya böl, kısık ateşte kendi suyu ile 40 dakika pişirin, 1
tatlı kaşığı tuz ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Patlıcanı aralıklı soyup, 2 santimetreküp irilikte doğrayın,
kızdırılmış yağda pembeleşene kadar kızartın. Soğanı soyup, ince ince
doğrayın, margarinle birlikte tencereye koyup, kapağı kapatın, kısık
ateşte ara sıra karıştırarak 4-5 dakika öldür, domatesi yıkayın,
soğanın üzerine rendeleyin, kalan tuz, karabiber ve suyu katın,
ısıtarak kaynama derecesine getirin. Eti 20-25 santimetre çapında
tabanı yuvarlak bir tencerenin ortasına kubbe şeklinde yerleştirin.
Kenarlarına kızarmış patlıcan dilimlerini sıralayın. Pirinci yıkayın,
süzüp, patlıcanların üzerine koyun, kaynamakta olan suyu pirinçli
karışımın şeklini bozmadan yavaş yavaş tencereye ekleyin. Önce orta,
sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Üzerine
peçete koyup 20 dakika dinlendirin. Ters çevirerek servis tabağına alın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://maralcan.yetkin-forum.com
 
PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Orgonik Tarım Hakkında Bilgi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Yemek ve Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: